Direktlänk till inlägg 8 juni 2010
När jag kom hem ikväll var jag otroligt sugen på rabarberpaj. Sån tur att jag köpte nästan ett kilo rabarber i affären. 12.80 kronor kilot från tyskland.
Men hur var det jag gjorde mina pajer förra sommaren. En tur på googel gav mig några uppslag men nej inte riktigt mitt recept så jag hittade på följande recept.
2 pajer en rabarber och en äppel/rabarber.
800 gram rabarber och 3 små äpplen.
300 gram smält smör. Här kunde jag nog tagit mindre smör.
2,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 dl fiber havregryn "kan bytas mot vanliga"
3 dl socker "hade räckt med 1,5 dl"
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla torrvarorna och smält sedan smöret och blanda allting till en smuldeg.
Skär rabarber och äppel i lagom bitar och lägg i botten på pajformen. Täck med smuldegen och in i ugnen i 200 grader i ca 25-35 minuter. Ska ha en lagom gyllenbrun färg. Prova gärna med en tandpetare om du är osäker.
I äppel/rabarberpajen hade jag även lite kanel.
Så här ser dom ut innan dem har gräddats.
Dem blev lite väl söta för min smak så nästa gång kommer jag köra på 1-1,5 dl socker vilket borde räcka.
//Jörgen
Under trettonhelgen har vi haft Hans-Olof Ottosson hemma hos oss i Rockneby och hållt i en 2 dagars hoppträning.Ni hittar klippen från träningarna under våran Youtube kanal. Kommer lägga upp flera klipp imorgon i spellistan från sista träningen. ...